Cijene vrtića u Dardi među najnižima u Osječko-baranjskoj županiji

Članak objavljen: 29.04.2013.

Izgradnja parkinga ispred nove Rimokatoličke CrkveIz proračuna općine Darda, prosječno se godišnje izdvoji 1,5 milijuna kuna za funkcioniranje Dječjeg vrtića “Radost” u Dardi, a rezultat toga je činjenica kako Dječji vrtić “Radost” u Dardi trenutno ima jedne od najnižih cijena vrtića, te kvalitetnije uvjete rada od više od 90% vrtića u Osječko-baranjskoj županiji.

U prilog gore navedenome ide i činjenica kako su profesori sa Učiteljskog fakulteta u Osijeku izabrali naš vrtić kao ogledni primjer rada, te redovito posjećuju Dječji vrtić “Radost” u Dardi sa svojim studenticama i studentima predškolskog odgoja.

OPĆINA DARDA SUFINANCIRA CIJENU TROŠKOVA BORAVKA PO DJETETU U IZNOSU OD 70%

Za primjer, cijena cjelodnevnog boravka za vrtićku skupinu “Jaslice” po djetetu koju plaćaju roditelji iznosi 480 kn mjesečno, dok realni troškovi po djetetu, nakon ubrajanja svih troškova, prelaze 1600 kn mjesečno što znači kako općina Darda pokriva razliku cijene od približno 1200 kn po djetetu mjesečno.

ULAGANJA U INFRASTRUKTURU

Uložena su znatna sredstva u obnovu i uređenje vrtića. U ljeto 2012., obnovljena je kompletna unutrašnjost zgrade i izgrađena je nova kuhinja u skladu sa HACCP standardom vrijedna preko 200 tisuća kuna dok je ranije izgrađena ograda oko vrtića, postavljena PVC stolarija i obnovljena fasada.

NADOGRADNJA VRTIĆA

Ulaganja u vrtić nastavljaju se nadogradnjom vrtića za koji je izrađena kompletna projektna dokumentacija i ishođene sve dozvole. Projekt je nominiran pri EIB 3 fondu Europske Unije, te pri Ministarstvu Regionalnog Razvoja. Ove godine očekujemo početak radova, a ukupna vrijednost iznosi oko 7 milijuna kuna.

Ponoviti ćemo riječi našega načelnika Vukoje: “Na djeci se nikada nije, niti će se ikada štedjeti u općini Darda.”

Kliknite na sliku ispod za uvećani prikaz nadograđenih prostorija vrtića:


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se