HDZ Glas za bolju budućnost

Članak objavljen: 27.11.2011.

HDZ Glas za bolju budućnost!U nedjelju, 27.11., u kino sali u Dardi, održan je predizborni skup HDZ-a pred više od 350 članova i simpatizera iz općine Darda. Skupu su nazočili kandidati Hrvatske Demokratske Zajednice za IV. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima 2011. godine, predvođeni potpredsjednikom HDZ-a g. Vladimirom Šeksom i predsjednikom HDZ-a Osječko-baranjske županije g. Tomislavom Ivićem.

Naše drage goste srdačno je primio naš predsjednik HDZ-a općine Darda i načelnik općine Darda g. Anto Vukoje koji se i prvi obratio okupljenom mnoštvu.

U svome obraćanju, g. Vukoje je naveo kako je u proteklih 6 godina općina Darda doživjela procvat, za što je zaslužan HDZ i Vlada RH na čelu sa Hrvatskom Demokratskom Zajednicom.

“Kada sam postao načelnikom i već onda počeo najavljivati poslovnu zonu u Dardi, mnogi su mi se smijali i govorili kako je to nemoguće, a poslovna zona, investicija od 9 milijuna kuna sada stoji pred vama i u njoj se grade već prvi pogoni, a prvi pogon će već slijedeće godine otvoriti svoja vrata i zaposliti više od 50 stanovnika općine Darda. Sve to, omogućila je ova vlast, na čelu sa Hrvatskom Demokratskom zajednicom uz veliku pomoć Vlade RH.” , izjavio je g. Vukoje.

Sjetio se g. Vukoje i teških trenutaka kada je preuzeo općinu Darda u velikome dugu, kada se broj osvjetljenih ulica u cijeloj općini mogao gotovo nabrojiti na prste jedne ruke, kada veliki broj ulica uopće nije ni bio asfaltiran. U tom trenutku, cijela općina Darda je bila zapuštena i ostavljena od svih, ali ne i od HDZ-a. Za vrijeme vlasti SDP-a, u općini i u državi, tadašnja vlada je u općinu Darda uložila ukupnih 0 kn!

Istaknuo je kako su, dolaskom HDZ-a na vlast u općini i u državi, ogromna sredstva Vlade RH počela pristizati u općinu. Od gradnje spomenika hrvatskim braniteljima i trga u centru Darde, izgradnje spojne ceste sa Osječkom obilaznicom, izgradnje poslovne zone, plinifikacije, javne rasvjete, obnove ulica i izgradnje novih, izgradnje dječjih igrališta, pa i sada izgradnje kanalizacije itd. Sve to omogućio je HDZ!

Naglasio je kako HDZ-ova vlast u općini Darda cijeni sve njene mještane bez obzira na nacionalnost, vjeru ili boju kože, a najbolji dokaz tomu je mjesto Uglješ gdje su izgrađene tri nove ulice, nova mrtvačnica, uređen centar ili izgradnja novog romskog naselja.

G. Vukoje najavio je i planirane projekte u općini Darda poput izgradnje novog dječjeg vrtića u Dardi, izgradnje novog vatrogasnog doma, parkirališta i nove ceste u ulici A.G. Matoša, izgradnje kompletnog centra sa pješačkom i biciklističkom stazom, završetka kanalizacije u cijeloj općini, nove područne škole u Meci, nove ulične rasvjete u Meci, nove tri ulice u Meci i nove placeve za mlade obitelji, novi dom za mlade u Meci, nove ulice i rasvjetu u Uglješu, novo dječje igralište u Švajcarnici…

“Kako bi mogli ostvariti sve navedene projekte, potrebno je da 4. prosinca izađete na izbore i date svoj glas Hrvatskoj Demokratskoj Zajednici na čelu s gospođom Jadrankom Kosor. Jedino je HDZ-u uvijek bilo stalo do općine Darda i Baranje!”, zaključio je Vukoje uz gromoglasan pljesak nazočnih.

U svome obraćanju okupljenima, predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije g. Tomislav Ivić, poručio je mještanima da ne nasjedaju na propagande Kukukuriku koalicije i HDSSB-a koji se u općini Darda pojavljuju samo kako bi se slikali i prikupljali jeftine poene.

“Kada je SDP bio na vlasti, nisu znali niti na zemljopisnoj karti pronaći općinu Darda, nisu znali gdje se nalazi. Iako su, kada su bili na vlasti, u općini Darda imali svoga načelnika, nisu uložili niti jedne lipe u općinu Darda, a tadašnji načelnik iz redova SDP-a nije mogao primirisati niti jednom ministarstvu, a kod nas, u Vladi na čelu sa HDZ-om, svima su vrata bila otvorena, a dokaz tomu su i brojni projekti u vašoj općini.”, izjavio je Ivić.

Osvrnuo se i na HDSSB koji se šetajući u narodnim nošnjama ,pod sloganom “za svoje”, pokušavaju skupiti jeftine poene pred izbore hineći kako se brinu za Slavoniju i Baranju. Podsjetio je kako su oni ti koji obnašaju vlast u Osječko-baranjskoj županiji, a za nju nisu učinili ništa, posebice za Baranju i općinu Darda.

“Godišnji proračun Osječko-baranjske županije je oko 400 milijuna kuna, a u protekle 4 godine, kako ju vodi HDSSB, u općinu Darda uloženo je mizernih 100 tisuća kuna. Dakle, to je od ukupno 1,6 milijardi kuna, sramotnih 100 tisuća kuna za općinu Darda u četiri godine. .Za usporedbu s tim, proračun općine Darda samo za ovu godinu je oko 28 milijuna kuna, od čega su samostalni prihodi općine oko 7 milijuna kuna, a 21 milijun kuna su sredstva koje je dodijelila Vlada RH na čelu sa HDZ-om. Hrvatska vlada, na čelu sa HDZ-om je u Osječko-baranjsku županiju u protekle 4 godine uložila ukupno 13,5 milijardi kuna. To dokazuje tko se zapravo brine za Osječko-baranjsku županiju!”, zaključio je svoj govor g. Ivić.

Posljednji se skupu obratio potpredsjednik HDZ-a, g. Vladimir Šeks, koji je, prije svega, čestitao općinskom odboru HDZ-a Darda i g. Vukoji na odličnom i marljivom radu, te upornošću i zalaganju za svoju općinu i svoje mještane. HDZ-ovo vođenje općine Darda opisao je primjerom demokracije u kojoj se brine za sve građane, bez obzira na nacionalnost, vjeru ili boju kože.

“Nemojte nasjedati na poruke onih koji ni ne znaju gdje je Baranja i koji pokušavaju jeftinim trikovima zavarati njene građane. Neki imaju slogan “za svoje”, a ne brinu se niti za one rijetke općine i gradove gdje oni obnašaju vlast, a kamoli za one gdje je neka druga stranačka opcija na vlasti.”, izjavio je g. Šeks.

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA JE UVIJEK BILA TA KOJA SE BRINULA ZA SLAVONIJU I BARANJU I NAŠU OPĆINU DARDA. STOGA, SVOJ GLAS, 4.PROSINCA, DAJMO HDZ-U NA ČELU SA GOSPOĐOM JADRANKOM KOSOR!

HDZ – NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE!


POGLEDAJTE FOTOGALERIJU


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se