Iz medija: Vukoje u Lokalu o brojnim investicijama (Radio Baranja)

Članak objavljen: 17.10.2013.

Iz medija: Vukoje u Lokalu o brojnim investicijama (Radio Baranja)Kanalizacija, najveći projekt u Općini Darda završena je u većem dijelu, ali na priključke će se morati čekati najranije do travnja slijedeće godine. Razlog su radovi na prepumpnoj stanici kod Meca te na cjevovodu koji ide kroz ritski dio Darde i gdje se izvođači muče sa podzemnim vodama već više od godinu dana.

Načelnik općine Darda Anto Vukoje vratio se prekjučer sa sastanka u Hrvatskim vodama na kojem je iznio probleme i potvrđeno je da će se najvjerojatnije uvesti druga tvrtka koja se zna nositi sa podzemnim vodama.

“Osim toga Općini Darda je od strane Hrvatskih voda smanjen udio u financiranju kanalizacije sa 30 na 10 posto što je ušteda od oko 5 milijuna kuna, a dogovorena je kanalizacija za mjesto Mece, čija gradnja kreće u proljeće. Za kanalizaciju Švajcarnice i Uglješa  dokumentacija je spremna.”, rekao je načelnik Vukoje u jučerašnjoj emisiji Brifing.

Od ostalih projekata Vukoje je istaknuo početak radova na Dječjem vrtiću, gdje slijedeći tjedan počinje betoniranje temelja. Najveće darđansko naselje A.G. Matoša je završeno, postavljene su kanalizacijske cijevi i izliven asfalt, a u tijeku su radovi na kolniku u ulici Petefi Šandora. U darđanskoj Poslovnoj zoni trenutačno se grade dva objekta, a u pripremi je gradnja trećeg, tako da je Zona puna.

“U zoni se trenutačno grade dva objekta – tvornica namještaja i tvornica bicikala. U pripremi je širenje tvrtke Ricardo, koja planira gradnju stanicu za tehnički pregled, kamionsku servisnu centar i prodaja rabljenih vozila, što nam donosi nova radna mjesta”, dodao je načelnik Vukoje.

/IZVOR: Radio Baranja


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se