Izborna skupština Općinske organizacije HDZ-a Darda

Članak objavljen: 30.03.2012.

Izborna skupština Općinske organizacije HDZ-a Darda

U petak, 30. ožujka održani su izbori općinske organizacije HDZ-a Darda na kojima se birao novi predsjednik, članovi Općinskog Odbora, izaslanici za izbornu skupštinu Županijske organizacije HDZ-a, te izaslanici na Općem saboru HDZ-a.

Za predsjednika Hrvatske Demokratske Zajednice, jedini kandidat je bio dosadašnji predsjednik Anto Vukoje, koji je jednoglasno i izabran.

U sastav Općinskog Odbora biralo se 12 članova, a izabrani su: Antonio Branilović, Ivan Hodak, Ivan Šumanovac, Ivan Moguš, Dalibor Branilović, Marija Vukoje, Krunoslav Rob, Katarina Drvoderić, Krunoslav Vujević, Stanko Družinec, Đula Ernst i Zoltany Ileš.

U svome obraćanju kao novi predsjednik g. Vukoje se, uz zahvale na potpori i čestitke izabranima, prisjetio i vremena kada je Hrvatska Demokratska Zajednica preuzela vlast u općini Darda.
“Kada smo preuzeli vlast u općini Darda, doslovce smo došli na ništa. Pod ništa, prije svega mislim na općinski račun koji je bio u debelom minusu, na godinama zanemarivanu infrastrukturu, na niti jedan realizirani projekt. Dakle, prije dolaska HDZ-a na vlast, u općini Darda se nije radilo ništa. A sada, naša prelijepa općina svakim danom sve više i više liči na jednu urbanu sredinu punu života. Od svih projekata koje smo realizirali, posebno moram istaknuti poslovnu zonu. Kada sam prvi puta spomenuo tu ideju, pojedinci u tadašnjem sazivu Poglavarstva i Općinskog Vijeća su mi se doslovce smijali, govorili kako pričam budalaštine i kako je to nemoguće, a mi danas imamo poslovnu zonu u kojoj se već otvaraju prva radna mjesta i niču novi pogoni. Time smo pokazali kako ništa nije neostvarivo ukoliko postoji volja za radom, a tu volju je jedino pokazao HDZ. No, to je samo početak i predstoji nam još puno posla.

Ponosan sam na činjenicu što danas u Hrvatskoj Demokratskoj Zajednici na odgovornim funkcijama imamo veliki broj mladih ljudi, kako sada u Općinskom Odboru, tako i u Temeljnim organizacijama, pa i Općinskom Vijeću. Mladi su naša budućnost, oni donose novi polet, te u spoju sa iskustvom kojega donose stariji članovi, rezultat ne može izostati.

Sve čega sam se prihvatio u životu, prihvatio sam se jer sam smatrao da taj posao mogu i znam odraditi. Funkcija i fotelja mi nikada nisu bili bitni. Ja sam uvijek ja, vaš prijatelj, susjed, sumještanin i moja su vam vrata uvijek otvorena. Tako je uvijek bilo, tako će uvijek i biti. Hvala vam!“, izjavio je u svome izlaganju novi predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Darda, Anto Vukoje.

Ovim izborima završen je proces unutarstranačkih izbora HDZ-a na području općine Darda. Podsjetimo još jednom kako su ovim izborima prethodili izbori Temeljne Organizacije HDZ-a Darda, u kojem je za predsjednika izabran Ivan Moguš, te izbori Temeljne organizacije HDZ-a Mece, u kojima je za predsjednika izabran Ivan Hodak.


POGLEDAJTE FOTOGALERIJU


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se