Legalizirano igralište u Meci

Članak objavljen: 04.05.2012.

Legalizirano igralište u Meci

Općina Darda uspjela je ishoditi lokacijsku dozvolu za rukometno igralište u Meci, te je ista zaprimljena u općinu Darda 4. svibnja 2012. godine.

Igralište u Meci izgrađeno je na osnovu zahtjeva Općine Darda Agenciji za Razvoj Osječko-baranjske županije poslane 21. lipnja 2011. godine. U tekstu zahtjeva stojala je zamolba za financiranjem izgradnje i opremanjem dječjeg igrališta u Meci, na k.č. br. 241 k.o. Bilje u vlasništvu općine Darda.

Nakon uvaženog zahtjeva od strane navedene Agencije, ista je kao investitor krenula u realizaciju, no na sasvim drugoj lokaciji, odnosno, k.č. br. 330 bez projektne dokumentacija pritom ne ishodivši nikakve dozvole koje prethode gradnji jednog objekta ovakvog tipa. U skladu s tim, igralište u Meci je u tom trenu postalo nelegalno izgrađen objekt što su potvrdila i nadležna inspekcijska tijela, a igralištu je prijetilo rušenje.

Kako bi se spriječilo odvijanje takvog scenarija, općina Darda je pokrenula postupak za naknadnom legalizacijom navedenog igrališta.

„Sudbina igrališta u Meci je, zbog nedovoljne ažurnosti od strane investitora, postala upitna. Igralištu je čak prijetilo i rušenje. Takvim scenarijem najviše bi izgubila djeca koja ne zaslužuju da se zbog nečijeg nemara ruše igrališta na kojima se igraju. Kako se to ne bi dogodilo, pokrenuli smo postupak legalizacije igrališta u Meci koji nije bio nimalo jednostavan. Jako sam zadovoljan i sretan što je prvi korak u tom smjeru završen i što smo uspjeli ishoditi lokacijsku dozvolu.“, izjavio je načelnik općine Darda, Anto Vukoje.

Lokacijska dozvola je tek prvi korak prema potpunoj legalizaciji objekta koji uključuje ishođenje građevinske i uporabne dozvole.

„Kako bi dobili građevinsku i uporabnu dozvolu, potrebno je napraviti još nekoliko zahvata na igralištu koje će financirati općina Darda, između ostalog, i izgradnju visoke žičane ograde oko cijelog igrališta. Začuđuje me činjenica što to sve nije moglo biti uklopljeno u financijsku konstrukciju igrališta, koja prema navodima Agencije iznosi oko 250 tisuća kuna. Samo za usporedbu, općina Darda je u Dardi izgradila dva potpuno opremljena igrališta sa svim pripadajućim dozvolama i dokumentacijom za ukupno 300 tisuća kuna.“, zaključio je Vukoje.


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se