Načelnik Vukoje o projektima u emisiji “Lokal” Radio Baranje

Članak objavljen: 09.05.2012.

Načelnik Vukoje o projektima u emisiji

Recesija je uvjetovala nedostatak posla za poduzetnike, a to je dovelo do smanjenog priljeva sredstava u općinski proračun općine Darda. Kao i u svim baranjskim općinama, pad prihoda je oko 25 posto u odnosu na prethodnu godinu.

“Posljedica je to krize i nesnalaženja nove Vlade, a kako dolazim iz poduzetničkih krugova, prvi potezi ne idu nama na ruku. Tvrtke koje do sada nisu plaćali doprinose, sada će ih plaćati, ali će otpuštati djelatnike.”, rekao je načelnik općine Darda Anto Vukoje u emisiji Lokal. 

Kao primjer je naveo stimulaciju u susjednoj Srbiji gdje država sa 7.000 eura sufinancira svako radno mjesto. Svijetla točka je poslovna zona, jer Ricardo, najveći pogon u poslovnoj zoni u petak otvara svoje prostore. Do sada je pored Projekt gradnje, otvoren Turbo servis Šumanovac, a uskoro počinje s radom Modo interijeri, tvornica namještaja, Primaris proizvodnja zaštitne opreme, OPG Bašić hladnjača i pogon za preradu voća i drugi zainteresirani ulagači. Gradnja kanalizacije u Bilju i Dardi postala je pravi košmar za stanovnike oba mjesta, radovi sada već kasne preko godinu dana, a nema jasnih jamstava kada će biti završena prva faza kanalizacije u oba mjesta. Direktor Vodoopskrbe Darda Krunoslav Rob postigao je dogovor sa izvođačima u Dardi i Bilju, tvrtkama Swietelsky i Osijek-koteks da se radovi završe do 30. svibnja zajedno sa sanacijom uništenih kolnika. Načelnik Vukoje tvrdi da prema onom što on svakodnevno vidi u Dardi i onom što čuje iz Bilja, radovi na žalost neće biti završeni u dogovorenom roku, eventualno tijekom ljeta. Slušatelja iz Darde je zanimao nastavak gradnje kanalizacije u Dardi, konkretno u ulici Nikole Šubića. Vukoje je rekao kako je nominiran projekt 2. faze kanalizacije, tako da očekuje početak gradnje u toj ulici.


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se