Načelnik Vukoje o projektima u općini Darda

Članak objavljen: 03.12.2012.

Načelnik Vukoje o projektima u općini Darda

Načelnik općine Darda i predsjednik HDZ-a općine Darda, Anto Vukoje, gostovao je u emisiji Lokal Radio Baranje gdje se dotakao svih projekata i planova u općini Darda.

Prva tema je bila proračun općine Darda, koji je zbog smanjenih priljeva i novih nameta Vlade u 2012. godini, bio manji od planiranog. No, g.Vukoje je najavio kako će proračun za 2013. godinu biti daleko veći zbog velikog broja nominiranih projekata pri europskim fondovima, te povratu sredstava za izgradnju oborinske kanalizacije.

Oborinska kanalizacija u centru Darde je pred samim završetkom gdje je još ostala izgradnja slivnika kako bi voda imala gdje otjecati sa kolnika i pločnika. Bilo je manjih problema u iskopima oko samog trga u Dardi jer se cijevi od fekalne kanalizacije nalaze na 2,3 metra dok se cijevi oborinske kanalizacije postavljaju na 4 m. Kako su one u međusobnom razmaku od svega 50 cm, došlo je do urušavanja gdje su cijevi fekalne kanalizacije bile oštećene i izvađene te zamijenjene novima u dužini od 48 metara o trošak izvođača, tvrtke Aquaterm. Potpuni završetak radova trebao bi biti krajem studenog ove godine.

Druga faza fekalne kanalizacije, koja se financira, isto tako, iz predpristupnih fondova Europske unije, stojati će ipak manje od očekivanih 22 milijuna kuna, te će iznositi oko 17 milijuna kuna, što je vrlo dobro za općinu Darda, s obzirom da ona snosi 10% troškova. Izvođač radova je tvrtka Eurco iz Vinkovaca koji bi, ukoliko vrijeme posluži, mogli početi s radovima i prije proljeća. Uz to, u ulicama gdje nema kanalske mreže i gdje postoje veliki problemi s oborinskim vodama, postavljati će se i cijevi za oborinsku kanalizaciju.
Priključci za kanalizaciju će moći krenuti čim Komunalno Bilje podnese dokumentaciju za dobijanje uporabne dozvole za prepumpnu stanicu koja se nalazi na ulazu u Bilje. Cijena priključaka iznositi će oko 2000 kuna.

Najavljeno je i uređenje centra Darde čiji je projekt gotov i dovršavaju se posljednji detalji koji će krenuti u realizaciju slijedeće godine. Isto tako, slijedeće godine u realizaciju će krenuti postavljanje nove rasvjete u cijeloj Meci, uključujući i tri novoizgrađene ulice.


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se