Načelnik Vukoje uzvratio na navode Lozića i Kovača

Članak objavljen: 07.02.2013.

Načelnik Vukoje uzvratio na navode Lozića i KovačaNije dugo trebalo čekati na reakciju prozvanih načelnika na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji HDSSB-a. Kao glavni krivac zašto mještani Bilja i Darde nemaju kanalizacijske priključke prozvani su Vodoopskrba Darda i načelnik Općine Darda Anto Vukoje. U svojoj reakciji Vukoje je ponovio svoje tvrdnje od prije nekoliko dana kako je preduvjet početka priključaka na kanalizaciju tehnički pregled prve faze magistralnog cjevovoda. To je do sada bila dužna provesti tvrtka Komunalno Bilje, za razliku od tvrdnji direktora tvrtke Komunalno Bilje Vinka Lozića.

“U Bilju imaju problema između samih sebe, a moj temeljni zadatak je da u Općinu Darda donesem novce i ne vidim tu ništa sporno. Lozićeve navode o vlasništvu nad kanalizacijom odbacuje jer to nema nikakve veze sa tehničkim pregledom i uporabnom dozvolom. Želim od Komunalnog uporabnu dozvolu što prije, kako bi mogli krenuti sa priključcima”, rekao je Vukoje.

Općina Darda će tek u 9. mjesecu raspisati natječaj za kanalizaciju u Meci, a plan je bio da do kraja godine cijela općina bude završena. Druga faza kanalizacije u mjestu Darda je odmakla, a ni prva faza nije u funkciji.Vukoje se osvrnuo i na riječi predsjednika HDSSB-a za Općinu Darda Renata Kovača koji je prozvao Vukoju kao isključivog krivca zašto Darđani nemaju priključak. Vukoje je oštro odgovorio da je Kovaču ‘’sredio’’ 150.000 kuna u ministarstvu branitelja za njegovu Poljoprivrednu zadrugu koja je sada zatvorena.

“Ni u vijeću nije odradio ništa, a ja jesam kriv za kanalizaciju jer sam dovukao 35 milijuna”, rekao je Vukoje.


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se