Nezakonite radnje u DV “Radost” za vrijeme mandata bivše ravnateljice

Članak objavljen: 09.03.2012.

Nezakonite radnje u DV

Drage mještanke i mještani općine Darda,

Dana 06. ožujka 2012. godine u posjet načelniku g. Anti Vukoje došla je gđa Božena Strugar, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske. Prilikom sastanka s navedenom došli smo do saznanja da je djelatnica Dječjeg vrtića „Radost“ Darda, odgojiteljica Nada Tot – bivši sindikalni povjerenik podružnice Sindikata u vrtiću, ilegalno obnašala dužnost sindikalnog povjerenika i to od listopada 2007. godine pa do danas.

Naime, gđa Nada Tot izabrana je za sindikalnog povjerenika u listopadu 2003. godine na rok od četiri godine, do listopada 2007. godine kada su trebali biti ponovni izbori, te je ista trebala biti ponovo birana. Imenovana je također izdavala nezakonite potvrde za podizanje sindikalnih kredita članovima Sindikata u ime Vrtića, te ih i dalje izdaje, za što postoje dokazi u DV „Radost“ Darda, jer od dobavljača s kojima Sindikat ima sklopljene ugovore o sindikalnim kreditima, konstantno stižu računi. Ista se u protekle 4 godine također lažno predstavljala, te bez znanja sadašnje ravnateljice, potvrđivala izjave djelatnicima o ostvarivanju prava za podizanje sindikalnih kredita.

                Još nije utvrđen ukupan iznos za koji je oštećen Vrtić, ali procjenjuje se da šteta prelazi iznos od 200.000,00 kn. Disciplinske mjere se poduzimaju te je postupak u tijeku.

                Također postoji sumnja kako u DV „Radost“ Darda postoji još čitav niz kaznenih djela koja su nastala za vrijeme mandata bivše ravnateljice gđe Katice Vuk, a u koja su umiješani i još neki, njoj u ono vrijeme bliski djelatnici. Vrtić je 8. ožujka ove godine opunomoćio odvjetnika koji je preuzeo kaznena djela na daljnju istragu. Početkom ovoga mjeseca, u poštanski sandučić Vrtića počele su stizati i ovrhe od strane Općinskog suda Beli Manastir, a koje su rezultat nezakonitih radnji bivše ravnateljice te ostalih spomenutih djelatnika. U samo jednoj od navedenih žiroračun Vrtića bit će osiromašen za 24.000,00 kn plus pripadajuće kamate i ostali troškovi postupka i odvjetnika. Kako saznajemo, to nažalost nije jedina ovrha koja će snaći naš Vrtić i ugroziti njegov daljnji rad!

                S poštovanjem,

PREDSJEDNIK OO HDZ-a DARDA
Anto Vukoje

<


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se