Obnova zgrade nekadašnje srednje škole

Članak objavljen: 10.07.2012.

Obnova zgrade nekadašnje srednje škole

Općina Darda krenula je u obnovu nekadašnje zgrade srednje škole u Dardi u kojoj trenutno djeluje nekoliko kulturno umjetničkih društava i udruga.

Obnova zgrade financira se iz općinskog proračuna, dok će se krovište obnoviti raspodjelom sredstava pomoći iz Državnog proračuna RH za 2012. u iznosu od 776.418,00 kuna.

“Natječaj za izvođača radova je raspisan, a općina Darda utrošila je oko 45 tisuća kuna na kompletnu pripadajuću dokumentaciju. Vlada RH je puni iznos sa raspodjelom sredstava po pojedinim općinama prvo poslala Osječko-baranjskoj županiji, a ista je taj posao raspodjele povjerila županijskoj Agenciji za razvoj, tako da još čekamo potpis ugovora sa Agencijom kako bismo napokon i ta sredstva primili. Nadam se kako će se i to uskoro dogoditi kako bismo imali spremna sredstva za plaćanje izvođača radova. Ostatak obnove zgrade financirati ćemo sredstvima iz općinskog proračuna.”, izjavio je načelnik Vukoje.Podsjetimo, zgrada nekadašnje srednje škole je do 2009. godine bila u vlasništvu Osječko-baranjske županije u kojem je vremenu zbog nebrige vlasnika zgrada sustavno propadala.
2009. godine, općina Darda je zatražila od Osječko-baranjske županije da se navedena zgrada proda općini za 1 kunu, kako bi ju općina Darda mogla sama i obnoviti. Umjesto toga, Osječko-baranjska županija ponudila je zgradu srednje škole općini Darda za visokih 1,4 milijuna kuna, pritom obećavši vratiti uplaćena sredstva kroz obnovu navedene zgrade, što do današnjeg dana nije učinjeno.

No, i unatoč tomu, zgradu ćemo obnoviti i osigurati bezbrižnije, sigurnije i ugodnije djelovanje našim kulturno umjetničkim društvima i udrugama koje trenutno djeluju u zgradi nekadašnje srednje škole u Dardi.


POGLEDAJTE FOTOGALERIJU


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se