Sramotni uvjeti povratka prostorija Srednje škole

Članak objavljen: 04.12.2008.

Sramotni uvjeti povratka prostorija Srednje škole

Prilikom posjete Dardi, Osječko-baranjski župan posjetio je ruševnu zgradu nekadašnje srednje škole. Podsjetimo, u zgradi nekadašnje srednje škole djeluje nekoliko udruga te kulturno-umjetničkih društava koji zaista rade u nemogućim uvjetima u prostorijama koje svakodnevno predstavljaju opasnost po sve one koji se u tim prostorijama nađu.

Kako je zgrada u vlasništvu Osječko-baranjske županije, Općina Darda zatražila je da se zgrada dodjeli u vlasništvo Općine Darda kako bi ju Općina mogla kvalitetno obnoviti i prilagoditi potrebama onima koji ju koriste. Nakon dugo vremena počeli su se događati određeni pomaci te je po riječima Krešimira Bubala čelništvo Općine Darda optimistično očekivalo pozitivno riješenje ovoga problema.

No, u četvrtak 4. prosinca uslijedio je šok! Župan Krešimir Bubalo je prilikom posjete Dardi izjavio kako je Županija spremna prodati zgradu nekadašnje srednje škole za šokantnih 1,4 milijuna kuna prilikom koje će pravo prvokupa imati Općina Darda. Načelnik Općine Darda Anto Vukoje je izjavio kako u proračunu Općine Darda nisu predviđena tolika velika sredstva za kupovinu jedne zgrade. Isto tako, izjavio je kako bi se samo za obnovu zgrade trebalo izdvojiti oko milijun kuna ne skrivajući time veliko nezadovoljstvo ponudom Županije. Izjavu Krešimira Bubala kako je Županija uložila oko 2 milijuna kuna u projekte u općini Darda, Anto Vukoje je demantirao rekavši kako je u protekle skoro 4 godine Županija izdvojila svega oko 500-injak tisuća kuna.

Očito je vidljivo kako su nedavne posjete župana Krešimira Bubala (HDSSB) naznaka da se bliže lokalni izbori i da ima potrebu sve češće se pojavljivati u medijima u sklopu projekata u kojima Županija Osječko-baranjska nije htjela sudjelovati klasificirajući ih kao neperspektivne. Napomenimo da je prvi projekat koji je tako bio klasificiran bio projekat Poslovne zone Darda, a koju je nedavno župan pohvalio izjavivši kako je Darda najdalje dospjela nakon Belog Manastira u gradnji infrastrukture pokušavajući time dobiti poene za nešto što nije zasluga Županije kojoj je, podsjetimo, on na čelu.
No, na svu sreću stanovnici Darde su prepoznali tko stoji iza svih tih projekata i građevina u Općini Darda, a to je Hrvatska Demokratska Zajednica koja na čelu Općine Darde sa načelnikom Antom Vukojem te ostalim članovima HDZ-a koji predstavljaju spoj mladosti i iskustva vode Općinu Darda u bolje sutra!


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se