Vukoje: Vlada uvodi nove namete, a ne ulaže ništa

Članak objavljen: 27.03.2014.

Vukoje: Vlada uvodi nove namete, a ne ulaže ništaGostujući u emisij “Lokal”, Radio Baranje, načelnik općine Darda, Anto Vukoje, oštro se obrušio na lošu politiku Vlade RH koja konstantno uvodi nove namete, a pritom ne ulaže ništa. Zbog takve loše politike, postoje i određeni problemi sa financiranjem, kao i u ostalim općinama, no za sada općina Darda dobro funkcionira.

Naveo je kako, ukoliko se ovakav trend nastavi, općina Darda će prve rezove raditi na vlasittim davanjima i plaćama.

Jedna od središnjih tema razgovora svakako je bila fekalna kanalizacija koja bi, napokon, nakon višegodišnjih borbi s podzemnim vodama, trebala biti završena do ljeta.

“Vjerujem kako će građani do ljeta biti u mogućnosti priključiti se na kanalizaciju, po cijeni od 2.000 kuna uz mogućnost obročne otplate.”, rekao je Vukoje.

Problem je bio na prepumpnoj stanici kod željezničke pruge, a do prije tri mjeseca nije se znalo za problem u ritskom dijelu kod Lukoila gdje je podzemna vod digla cijevi. Tek kod tehničkog pregleda vidio se problem, pa je sve na kraju završilo angažiranjem odvjetnika i slijedi natječaj za novog izvođača koji će popraviti štetu. Treća faza kanalizacije kreće u travnju i obuhvatit će kanalizaciju u Meci, Švajcarnici i Uglješu u vrijednosti oko 30 milijuna kuna.

Načelnik Vukoje govorio je i o mogućnosti objedinjavanja tvrtke Vodoopskrba u jednu veliku vodoopskrbnu tvrtku.
“Za sada ne to dolazi obzir, jer je Vodoopskrba stabilna o neće služiti za pokrivanje tvrtki gubitaša. Ako ipak do toga dođe nećemo dopustiti da se napravi nova tvrtka na način kako je to učinjeno sa Baranjskom čistoćom, gdje je općina Darda dala vozila, a na kraju završila sa udjelom od svega 24 posto.”, dodao je Vukoje.

Poslovna zona je puna u njoj radi preko 200 ljudi, pa proširujemo zonu prema obilaznici. Za sada je otvaranju novih investicija najbliže tvrtka Bella namještaj iz Đakova koja je izgradila prostore, srbijanska tvrtka Capriolo proizvodnja bicikala, Kadulja – tvornica kolača i punionica plina.
“Volim govoriti samo o investicijama koje su odmakle u prikupljanju dokumentacije i koje su vrlo blizu početku radova na samim parcelama.”, naglašava Vukoje.

Nastavak gradnje proširenja dječjeg vrtića aktualno je pitanje i u veljači je nominiran za sredstva od 2 milijuna kuna. Drugi nominirani projekt na IPARD je potpunog preuređenje centra Darde, na koje Općina ozbiljno računa tako da bi do kraja godine mogli početi raditi dokumentaciju. Radi se o uređenju centra do Dvorca i ulice 135 brigade. Do kraja kolovoza Dardu čeka gradnja reciklažnog dvorišta između Osječke i Gajeve ulice, a načelnik tvrdi kako neće biti utjecaja na stanovništvo.

/IZVOR: Radio Baranja


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se