Zbog Komunalnog Bilje i HDSSB-a još nema priključaka na kanalizaciju

Članak objavljen: 02.02.2013.

Zbog Komunalnog Bilje i HDSSB-a još nema priključaka na kanalizacijuPrema planu i projektu vrijednom 60 milijuna kuna, do kraja 2013. godine sva kućanstva u općinama Bilje i Darda trebala su biti priključena na kanalizaciju, a do danas priključke nemaju ni sjedišta u obje općine. To znači da je takav plan nemoguće realizirati, a najveći krivac za opstrukciju je tvrtka Komunalno Bilje, pod kontrolom Općinskog vijeća Bilja sa HDSSB-ovom većinom. Rečeno je to na konferenciji za novinare HDZ-a u Bilju, na kojoj su govorili čelni ljudi Općina Bilje i Darda Ružica Bilkić i Anto Vukoje te predsjednik županijskog HDZ-a Davorin Bubalović.

“Svakodnevno nas iz obje općine građani pitaju zašto nema priključaka, a jedina prepreka je tvrtka Komunalno Bilje, koja nije provela tehnički pregled magistralnog cjevovoda. Za to su se stekli uvjeti još prije dvije godine, odgovora iz Komunalnog nema, a rate od pola milijuna kuna već stižu”, rekao je direktor Vodoopskrbe Darda Krunoslav Rob. 

Ta je tvrtka nositelj posla u obje općine, ali preduvjet početka priključaka je tehnički pregled magistralnog cjevovoda. Zašto to nije do sada obavljeno načelnik Vukoje u posljednjih 6 mjeseci nije uspio dobiti.

“Općina Darda će tek u 9. mjesecu raspisati natječaj za kanalizaciju u Meci, a plan je bio da do kraja godine cijela općina bude završena. Druga faza kanalizacije u mjestu Darda je odmakla, a mi ni prvu fazu nismo stavili u funkciju. Obje općine su taoci jedne sulude politike svojih bolesnih ideja”, rekao je Vukoje.

Načelnica Bilkić želi samo da se što prije zakopani kapital ispod Bilja i Darde stave u funkciju građanima i omogući im priključke na kanalizaciju. Otkada je vijeće Općine Bilje, sa HDSSB-ovom većinom  preuzelo funkciju Skupštine Komunalnog Bilja sva komunikacija je prestala, a  odgovora zašto se opstruiraju priključci nema.

“Otkada je svojim odlukama u Vijeću HDSSB preuzeo upravljanje tvrtkom Komunalno Bilje ni Vodoopskrba, kao nositelj projekta kanalizacije u obje općine, ni čelništva općina ne mogu doći do ni jedne informacije o kanalizaciji. Poručujem Igoru Ružički predstavniku skupštine društva i  predsjedniku HDSSB-a općine Bilje da stanovnici Bilja i Darde ne žele biti taoci njegove sulude politike opstrukcije. Molimo i tražimo hitnu provedbu tehničkog pregleda, kako bi se mještani obje općine mogli priključiti na kanalizaciju”, rekla je Bilkić.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Davorin Bubalović drži kako je ovakvo ponašanje jedne političke opcije za svaku osudu.

“Ako je sadašnja SDP-ova Vlada prihvatila nastavak projekta kanalizacije, koja je na ponos svih Baranjaca, jedna lokalna stranka sebi daje za pravo da opstruira cijeli projekt. To je politika koja je županiju dovela do 37.000 nezaposlenih, što je 10 % svih nezaposlenih u Hrvatskoj, stanovnici ove županije moraju shvatiti kako to mora prestati. U svibnju je prilika da se prekine takva politika”, dodao je Bubalović.


Kontakt

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Općinski odbor Darda

Sv. Ivana Krstitelja 116A
31326, Darda

e-mail: hdz@hdz-darda.com

Učlani se